Wie zijn wij?

Even voorstellen:
Sonja Berkhout (1963) en Hilde Romkes (1974)

Wij kennen elkaar in eerste instantie via onze bevriende dochters. Al gauw ontstond er tussen ons ook een goede vriendschap. Het duurde niet lang of het idee ontstond om samen sociaal-maatschappelijk te gaan ondernemen, omdat daar ons hart ligt.

Door onze jarenlange ervaring als overblijfmoeder op de basisschool resulteerde dit in een eerste samenwerking op het gebied van tussenschoolse opvang op de basisschool van onze dochters. Daar zijn wij het schooljaar 2014/2015 mee gestart en dit verloopt met veel plezier voor alle partijen; zowel voor de basisschool als voor de vrijwilligers, de ouders van de overblijfkinderen en de overblijfkinderen zelf.

Het kon niet lang uitblijven of deze goedlopende samenwerking creëerde ruimte voor een nieuw initiatief; het ondernemen van die dingen die het leven een stuk gezelliger maken voor de ouderen in onze samenleving. Ook omdat ouderen steeds langer zelfstandig thuis moeten én willen blijven wonen. Daarnaast staan wij natuurlijk ook graag klaar om de ouderen te begeleiden naar afspraken voor ziekenhuis-/artsenbezoek, huisartsenbezoek, kapper, boodschappen doen etc.

Wat maakt het omgaan met ouderen voor ons zo
bijzonder mooi

  • De blijdschap op het gezicht na een gedane activiteit.
  • Het moment dat we iemand uit een stukje isolement kunnen halen en weer deelgenoot laten zijn van de samenleving.
  • Samen praktische oplossingen bedenken voor alledaagse zaken waar men in het algemeen tegenaan kan lopen,
  • Het verlichten van de taak van de mantelzorgers.