Recensies

Testimonial – Mevrouw Nijhof

Ik kwam met Het kleine Vermaeck in contact via mijn schoonzus. Mijn broers en ik waren namelijk op zoek naar een geschikte oplossing voor onze moeder i.v.m. “de warme maaltijd”. Het kleine Vermaeck heeft daarin een leuke invulling kunnen geven door 1 x in de week samen met onze moeder boodschappen te gaan doen om vervolgens met de gekochte spullen gezellig samen te gaan koken en eten. Waarbij het belangrijk is dat er genoeg gekookt werd om er tevens de volgende dag van te kunnen eten. Zodoende kunnen wij er gerust op zijn dat onze moeder in ieder geval 2 dagen in de week een gezonde warme maaltijd eet en de koelkast en
fruitschaal weer gevuld wordt met verse producten.

Daarnaast zijn wij blij wekelijks op de hoogte te worden gehouden middels een klein rapportje. Op basis daarvan kunnen wij met Het kleine Vermaeck mijn moeder ook extra hulp aanbieden, mocht dat in de toekomst noodzakelijk gaan
worden.

Mijn moeder was in eerste instantie een beetje huiverig om deze stap te nemen, maar nu ze deze eenmaal heeft genomen, kijkt ze uit naar de gezelligheid van Het kleine Vermaeck.

Jacqueline Kempen-Nijhof – Apeldoorn maart 2016

Testimonial – De heer B. Botzen

Graag wilde ik iets vertellen over onze ervaringen met Het kleine Vermaeck. Bijna 2 jaar geleden woonde mijn schoonvader (toen 95 jaar) nog zelfstandig in Vlaardingen. Mijn man en ik wonen in Apeldoorn. Mijn man is de enige zoon en heeft in 2008 een hoge dwarslaesie opgelopen bij een val van de trap. Door zijn handicap was het op een dergelijke afstand niet mogelijk om goed voor onze (schoon)vader te kunnen zorgen. Ook de kleinkinderen hebben hun werk en eigen gezin en woonden op afstand van hun Opa.
Toen er een appartement bij ons in het huis vrijkwam, hebben we vader voorgesteld om te komen “proef” wonen in Apeldoorn zonder direct zijn flat in Vlaardingen op te zeggen.
“Oude bomen moet je niet verplanten”…….
Gelukkig besloot vader na twee weken om bij ons te komen wonen.
Toen hij eenmaal was verhuisd, merkten wij dat hij toch minder vitaal bleek dan tijdens zijn logeerpartijen.
Er volgde een volledige “APK” voor wat betreft zijn algehele gezondheid. Ogen, oren, mobiliteit en geheugen. Voor iemand van 95 bleek er nog heel wat te “verbeteren”.
Nieuwe bril, nieuwe gehoorapparaten, fysiotherapie en diëtiste aan huis.
Nu was het voor mijn man en mijzelf natuurlijk onmogelijk om de algehele mantelzorg op ons te nemen ook al wonen wij onder een dak.
Wij zien het meer als een soort “aanleun” huishouden dat volledig zelfstandig moet kunnen functioneren. De hele regie voor het dagelijks leven ligt nu bij Het kleine Vermaeck. Zij zorgen voor de nuttige dingen, zoals tandarts-, huisarts- en ziekenhuisbezoek. Maar ook de aangename dingen, zoals familie- en vriendenbezoek, culturele uitstapjes en “winkelen”.
Door deze intensieve, persoonlijke aandacht op maat hebben wij kunnen ervaren dat de kwaliteit van leven van vader sterk is toegenomen en dat hij heel gelukkig is.
Ook zijn beginnende “ouderdomsgeheugenproblematiek” lijkt gestabiliseerd.
Wij denken dat dit komt door de “Rust, Reinheid en Regelmaat” die Het kleine Vermaeck hem biedt.
Mijn man en ik danken Hilde en haar collega’s voor hun inzet. Zonder hen zouden wij werkelijk overvraagd zijn. Wij kunnen nu gewoon bij vader “op bezoek komen” en van een borreltje met elkaar genieten zonder dat wij onmiddellijk allerlei klusjes moeten gaan opknappen.
Ook mijn man maakt inmiddels, tot zijn volle tevredenheid, gebruik van de Chauffeursdiensten en de Begeleiding Individueel van Het kleine Vermaeck.

Ik kan hun ondersteuning van harte aanbevelen.

Januari 2016 – Marjan Botzen.

Testimonial – Mevrouw De Vries

Bij toeval ben ik in contact gekomen met Het kleine Vermaeck. Bij de reguliere zorgverlening waren zij toen nog niet op de radar en dat is jammer omdat zij een hele goede aanvulling hierop kunnen zijn. Zonder Het kleine Vermaeck was het heel moeilijk geworden voor mijn moeder om zelfstandig te blijven wonen vanwege haar geheugenproblemen. Het kleine Vermaeck pakt zaken op die tussen wal en schip terechtkomen, op een hele plezierige manier waarbij niet op de klok wordt gekeken. Naast nuttige zaken o.a. het coördineren en aansturen van hun eigen huishoudelijke hulp, worden ook veel leuke dingen gedaan, veelal buitenshuis. Die combinatie lijkt zeer effectief om toegang te krijgen tot mensen met geheugenproblemen en tot het verhogen van de levensvreugde. Hulp van Het kleine Vermaeck is op maat en zij begrijpen goed wat nodig is. Wekelijks worden we op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en de bezigheden van mijn moeder.
Apeldoorn, januari 2016 – Dhr. M. de Vries en Dhr. B-J de Vries